Biografie

Grad Damen werd geboren in een in Breda. Als 17-jarige trad hij op in Café Bolle Jan, de kroeg van René Frogers vader. Grad's serieuze doorbraak volgde in 2000 met Alisha, een vertaling van Julio IglesiasUn canto a Galicia. Dit lied behaalde de 22e plaats in de Nederlandse Single Top 100.
Grad Damen trad daarna regelmatig op en tijdens een van die optredens kwam hij ook zijn huidige vrouw tegen, met wie hij twee zonen heeft. De volkszanger André Hazes, met wie Damen bevriend was, verzorgde een privéoptreden tijdens het huwelijk van de Bredase zanger.
In 2006 was Grad Damen te zien bij SBS 6 met zijn eigen tiendelige reallifesoap Helemaal Grad.
In 2008 bracht Grad het album Kom weer bij mij uit. Daarop volgde in 2009 na jaren weer een theatertour door verschillende theaters in Nederland en het album Goed in mijn vel
Begin 2010 scoorde Grad een grote hit in de Single Top 100. Het nummer Ik hou het meest van jou was het eerste nummer dat hij zelf geschreven had, speciaal voor zijn vrouw Danielle. Het kwam voort uit een samenwerkingsverband met The Basily Boys, die eerder meededen aan het SBS-programma Hollands Got Talent. met inmiddels meer dan 30 top 100 noteringen is hij niet meer weg te denken uit de wereld van de volks muziek 
Na diverse hits werd het even stil rond Grad Damen, hij begon zijn eigen Tattoe studio maar bleef toch ook vooral muziek maken. Begin dit jaar kwam "dat zal ik jou echt beloven uit en nu het heerlijke WAAROM.

GD Producties , Liedjes die ik schreef voor Collega's


Frans Duijts ~ de tranen van mijn moeder    

Frans Duijts ~ meisje van plezier                   

Gino Graus   ~ De wereldreis                           

Gino Graus   ~ Een hele mooie zomer          

Gino Graus   ~ 1000 Kusjes 

Gino Graus   ~ Zij gaf jou het leven 

Linda Kools  ~ je moet genieten 

Linda Kools  ~ De blik in jou ogen